Etikettöversättningsgrodor
Läst 3013 ggr
parsley
2013-02-21, 13:40

Biodynamiskt blogginlägg

Blogginlägg om Norstedts engelsk-svenska ordbok. 

http://www.vemihelvete.se/2013/02/oppet-brev-till-norstedts.html

raphanus
2013-02-22, 05:34
#1

Härligt! Tänk bara om internet hade funnits på den gamla Dord-tiden!

raphanus sajtvärd på [Språk iFokus ](http://sprak.ifokus.se/)medarbeider på Karbohydrater iFokus
Bjornen
2013-02-23, 08:21
#2

För 20-30 år sedan fanns 4 olika odlarföreningar i Sverige som inte använde kemikalier i sin odling: biodynamisk, organisk, naturenlig och biologisk. I Sverige var då den biodynamisk inriktningen störst. I England var organisk den allra största och i Sverige mycket liten. I Tyskland och Österrike är den biodynamisk allra störst, då Rudolf Steiner är den största upphovsmannen för den biodynamiska inriktningen.

De fyra olika inriktningar har lite olika ideologiska tankar och inriktningar, men alla använde naturliga odlingsmetoder med eller utan olika tillsatser (kemikaliefria). Två inriktningar använder tillsatser. Alla de fyra inriktningar är mycket mera naturliga tankar än vad KRAV står för idag, som har en del mycket märkliga regler.  Tidigare var jag medlem i alla fyra odlingsorganisationerna och kände mycket väl deras ideologi och ideer.

Bland noviser förstod man inte skillnad mellan de olika inriktningar och den organisk inriktning var stor i England, men liten i Sverige och den biodynamiska störst i Sverige och liten i England.

raphanus
2013-02-23, 14:30
#3

#2 - Tack för den mycket matiga förklaringen, Bjornen!

raphanus sajtvärd på [Språk iFokus ](http://sprak.ifokus.se/)medarbeider på Karbohydrater iFokus
Upp till toppen