Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
- Off topic (OT)

Att svara

2012-11-14 11:48 #0 av: Marinas Mix

Bara en fråga till er?

Vad anser ni vara svar?

Om någon ringer mig medans jag lagar mat eller är på väg ut och jag lyfter luren och snabbt talar om vad jag gör och säger jag ringer dig sedan. Är inte det svar nog?

Om ni inte anser detta så motivera gärna i en komentar

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-11-14 12:20 #1 av: raphanus

Telefonen är ett medium vars begagnande, föreställer jag mig, kringgärdas av en del oskrivna regler. Inte alla har nummerpresentatör. Det finns alltså fortfarande många som aldrig vet vem som ringer innan de svarar. Med utgångspunkt från det sakförhållandet är det nog bäst att i de flesta lägen svara med sitt namn.

Och nu över till en liten anekdot från verkligheten.

En gång satt min mor på toaletten. Telefonen ringde. Mor sprang upp med kjolen nere vid fotknölarna, "bombsäker", som hon sa, på att det var hennes bästa väninna som ringde, och svarade: "Jag sitter på toaletten". Det var dock en vän till mig som ringde, och han blev högst förvånad över det sättet att svara.

Anmäl
2012-11-14 12:27 #2 av: Marinas Mix

Jag svarar alltid med mitt namn och sedan säger jag detta.

När det gäller inlägg som här då?

Om någon ställer en fråga till mig och jag inte kan besvara den just nu för att det händer något, men snabbt slänger iväg en bekräftan på att jag sett frågan och att svar kommer senare?

 

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-11-14 18:51 #3 av: Lill-Kisse

Marinas Mix. Ja, dina förslag på svar duger utmärkt.

Själv svarar jag inte alls i telefon, när jag inte har tid. Då menar jag exempel som att jag ligger i badet, sitter på toaletten eller ska ut och vill hinna med bussen. Man kan ge sig sjutton på att det är en försäljare eller någon som vill tigga pengar till välgörande ändamål då.

Är det en bekant, så ringer nog personen igen senare. Om inte, så var det väl inget viktigt. (Jag har inte nummerpresentatör.)

Anmäl
2012-11-16 21:20 #4 av: dolfen

Förr var jag lite som så att jag sprang ut ur duschen (exempelvis) och plaskade mig fram till telefonen när den ringde.

Nu, låter jag det ringa, för... jag tror inte att om det är en vettig människa som ringer, vill de förmodningsvis inte att jag stressar ut ur duschen.
Och är det ingen vettig människa (typ telefonförsäljare) ... tja, varför ska jag då springa plaskande/stressande ut ur duschen?
Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.