Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Övrigt

Underteckna skrivelse

2018-07-12 13:22 #0 av: parsley

Hur undertecknar man en formell skrivelse från en privatperson till en myndighet? Hade det varit en tjänsteskrivelse så kunde man skrivit "I tjänsten NN", men det fungerar inte om en privatperson är avsändare. Jag har inte lust att skriva "Vänligen NN " eller "Med vänlig hälsning NN", eftersom jag inte känner mig ett dugg vänligt inställd till mottagaren.  Finns det något bra sätt att underteckna skrivelsen?

Anmäl
2018-07-12 13:54 #1 av: Lona

"Med ovänlig hälsning NN"? ;-)
Skämt åsido, jag har bara undertecknat med "NN" utan någon form av avslutningsfras alls.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2018-07-12 14:09 #2 av: Maria

Kan du inte bara skriva snedstreck (/) och namnet?

/Maria

 

Anmäl
2018-07-12 14:26 #3 av: Ephraim

Du behöver inte ha någon särskild hälsning alls. Det räcker med att lämna ett litet mellanrum och sedan ha underskift och namförtydligande. Skrivelsen bör vara daterad, så om inte datum framgår på annat ställe (exempelvis i sidhuvud) kan det stå under namförtydligandet. Ort skriver man ju ibland men det har nog inte så stor betydelse.

Företräder du någon annan än dig själv kan du skriva ”För NN” eller liknande innan underskiften.

Du kan ju se till att själva skrivelsen innan det avslutas på ett bra sätt, exempelvis med en sammanfattning av hur du vill att myndigheten ska agera, eller vad som nu är lämpligt i sammanhanget.

Anmäl
2018-07-12 15:26 #4 av: Aleya

Jag har sällan skrivit under med något.

Kanske oartigt. Dock så anser jag att man vet redan vem som skriver detta så förtydligande krävs inte

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-07-12 17:36 #5 av: parsley

Jag skrev faktiskt ort och datum. Tycker det känns bra att ha något.  Datum står i och för sig i början av skrivelsen också där jag skrivit avsändare och mottagare, men det får bli så.  Nu ska jag bara komma mig för att skicka iväg den också. 

NN

Anmäl
2018-07-12 18:46 #6 av: Aleya

#5 lät bra. Håller tummarna att det går bra för dig.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.