Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Grammatik

Tveksam

2017-05-12 12:58 #0 av: SonjaG

På en butiksdörr i kvarteret står:

Det belönar sej att handla hos oss.

Vad anser ni, rätt eller fel? 

Själv skulle jag hellre använda ordet lönar sej.

Anmäl
2017-05-12 13:53 #1 av: Carmarino

Det  är nog någon som inte riktigt vet skillnaden mellan belöna och löna som har skrivit det. Har aldrig hört uttrycket belöna sig i det sammanhanget. Om man belönar sig så ger man sig ju en belöning för något man gjort.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-12 14:05 #2 av: Sommarek

Med lite tur är det kanske någon som försökt sig på en ordvits.  ;)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2017-05-12 14:08 #3 av: Carmarino

SonjaG, du får gå in i butiken och säga att du vill ha belöningen, och se vad de säger. Skämtar

Sedan undrar jag om inte vissa butiker har satt i system att sätta upp felstavade/felskrivna lappar på dörren eller i skyltfönstret, just bara för att man ska gå in och tala om för dem att det är fel. Då har de ju lyckats lura in åtminstone en "kund" i alla fall.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-12 16:41 #4 av: SonjaG

Så det är inte korrekt då? Jag tycker ju att det är fel, men man blir ju misstänksam. Butiken är rätt nyetablerad så jag tänkte att dom skulle komma på misstaget. Men den står kvar lika dan. Kan tänka mej att det syftar på låga priser. Fast det har jag inte märkt.

Jag kanske frågar nån gång.  

Anmäl
2017-05-13 00:55 #5 av: Carmarino

Enligt vad jag kunnat få fram så är det fel, men det kan ju vara någon modern variant som jag missat.

Skulle tro att butiken antingen inte vet att det är fel, eller också vill de locka in folk i affären genom att medvetet skriva fel.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.