Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Övrigt

Hur många språk kan du?

2016-03-28 22:43 #0 av: Wowy

Hur många språk kan ni och vilka? Det är ju en definitionsfråga vad som menas med att "kunna ett språk", men ja, tala hyfsat flytande, förstå tal och skrift. Grundläggande, i alla fall.

Själv kan jag svenska (modersmål) och hyfsad engelska. Jag läser spanska i årskurs 9, och även om jag förstår delar av språket skulle jag inte säga att jag kan språket. Men jag är på god väg! Och jag utvecklas.

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Anmäl
2016-03-28 22:44 #1 av: Calcifer

Svenska, modersmål
Engelska, helt flytande, studerat i England, studerat Engelska på högskolenivå i olika former, för mig är det ett andra modersmål
Japanska, grundläggande

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2016-03-28 22:45 #2 av: tlover

Svenska och Engelska kan jag både läsa, tala och skriva bra. Även om det såklart ibland blir fel.

Japanska kan jag förstå endel, kan några ord och kan förstå hiragana och några få kanji.

Spanska kan jag några få ord och nån enstaka mening tex "una servesa por favor", dum mening att kunna då jag är nykterist.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-03-28 22:52 #3 av: Chanela

Svenska - modersmål

Svenskt teckenspråk - flytande

Engelska -  Mycket bra

Danska/norska - helt ok

Japanska - Sådär, haha

- Stanna upp och känn efter vad du vill, våga ta risker - 

Medarbetare på Au Pair, Hobbyfotograf, bilder DeviantArt - Discord lover

Anmäl
2016-03-29 14:08 #4 av: mjukisflipper

Jag kan svenska och engelska flytande (svenska är mitt modersmål men skulle nästan villa säga att jag är bättre på engelska). Sedan kan jag lite franska och italienska, dock inte flytande men jag skulle säga att jag har ett relativt bra ordförråd i båda språken.

Anmäl
2016-03-29 14:42 #5 av: Effie

Svenska, modersmål. Å andra sidan kom ju min mamma från Norge... Hon pratade aldrig norska med mig, och jag talar det inte, men förstår det (norska från Östfold). Skriven danska förstår jag också bra.

Engelska I tal och skrift. Franskan är rostig, men jag kunde den bra och det finns nog kvar någonstans.

Ryska har jag last men aldrig kunnat tala. Jag gör tappra försök att läsa flamländska/nederländska när jag får tillfälle. Finska kan jag några slumpmässiga ord, likaså ungerska (cseppköbarlang betyder droppstensgrotta), tyska, spanska, italienska... kul att plocka upp några ord och fraser när man får tillfälle. Men det är ju inte att kunna tala det.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2016-03-29 22:18 #6 av: IngaTrnqvist

Svenska och engelska flytande.
Tyska och franska tar jag mig fram i helt okej i skrift. I tyskan även tal, men det är svårare med franskan. Då har jag läst tyska i 4 år, franska i ca. 1,5 år.
Har även börjat läsa gaeilge (irländsk gaeliska), men kan bara fraser än så länge. 

Anmäl
2016-04-11 23:08 #7 av: Inkanyezi

Tá go maith. Táim ag foghlaim na gaeilge chom maith.

Men min gaeliska haltar betänkligt.

Däremot talar jag spanska, engelska, franska, tyska. Förstår holländska och kan göra mig förstådd, samma med portugisiska.

Bland språken jag har läst i skolan och på kurser finns engelska, franska, tyska, holländska, bahasa indonesia, quechua och irländska.

Spanska däremot har jag lärt mig genom att lyssna och tala med folk. Spanska är det språk jag har använt mest de senaste femton åren, i större utsträckning än svenska. Det kommer in ganska händigt nu när jag ska flytta till Kuba.

Anmäl
2016-04-14 07:05 #8 av: Bjornen

Jag är ju naturligt tvåspråkiga med svenska och min urgamla dialekt som ofta târgôs å övôsättâs. 

Försöker lära mig ryska som har vissa likheter med min dialekt med rätt många ords större likhet än svenska och engelskan.

Anmäl
2016-04-14 17:21 #9 av: Maria

Jag kan egentligen bara svenska och engelska. 

Jag har läst franska, ryska och nygrekiska men det mesta är borta. Franska förstår jag mer än vad jag kan prata.

/Maria

 

Anmäl
2016-04-16 15:16 #10 av: kaninsköld

Svenska- Modersmål

Engelska- Flytande, studerat i amerikansk skola i utlandet

Tyska- 25% kanske, läst men glömt mycket

Franska- likadant som tyska

Kinesiska- Halvflytande

Chao/ Min nan (kinesisk dialekt)- 75%, delvis flytande, grundligt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.