Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Språkgrupp - Språk i Europa

Vill lära mig franska.

2015-09-29 11:13 #0 av: [Synnerlig]

Hej,

Jag är fransk men kan knappt någon franska alls. Jag kan presentera mig, fråga vad någon annan heter, fråga hur någon mår och säga små enkla fraser. Jag kan inte skriva franska och kan väl knappt läsa franska. Min mamma har alltid pratat svenska med mig och hon har jättesvårt att prata franska med mig. Jag antar att det känns konstigt för henne då hon är så van vid svenskan.

Jag har försökt att lära mig franska genom att ta kurser i det, men det kändes som bortkastade pengar då jag tappade allt jag lärt mig så fort kursen var över.

Jag är väldigt sällan i Frankrike, som mest vartannat år för att hälsa på släkten och då kan jag, roligt nog, lite mer franska än vad jag kan när jag är i Sverige. Det är nästan läskigt hur språket kommer till en trots att man bara pratar svenska annars Lipar

Hur som helst så vill jag verkligen lära mig franska och jag vill bli riktigt bra på det. Vad är det mest effektiva sättet att lära sig ett språk? Finns det några här som lär sig franska som kanske vill prata lite? Kom med alla tips ni har (förutom att flytta och bo i Frankrike då jag inte kan det Lipar).

Anmäl
2015-09-29 11:51 #1 av: Sindri

https://www.duolingo.com/

Har du en surfplatta eller smartphone finns det som app.

Du får lära dig från engelska till franska, finns inget från svenska. Bra, för det är talövningar också.

Jag tror det finns fler nätbaserade språkkurser.

En annan bra sak är att läsa barnböcker. Kolla på ditt biblo om de har barnböcker på franska, börja med pekböcker. När du känner dig lite varm i kläderna kan du prova att köpa någon fransk tidning eller magasin. Gärna om något ämne du vet något om eller är intresserad av, ex. vis franska Vogue.

Anmäl
2015-09-29 16:18 #2 av: thenameless

Testa att bo hos släkten en sommar. Då kommer språket mer naturligt och som uing har du lättare att lära

Anmäl
2015-09-29 17:42 #3 av: [Synnerlig]

#1 Tack för tips. Jag ska se om jag kanske redan har någon gammal, fransk barnbok från när jag var liten som jag kan läsa i Skrattar

#2 Jo, vi bor ju hos släkten när vi är där, men vi är där kanske 2 veckor och sen åker vi hem igen och då pratar jag ju svenska och då har jag ju glömt franskan. Det är det att jag måste komma på bra sätt att hålla franskan uppe på något sätt även när jag inte är i Frankrike Glad Jag är inte så ung, är 27 år Lipar

Anmäl
2015-09-29 18:59 #4 av: thenameless

#3 Jag menade ju att du skall bo där så länge du kan dvs flera månader. Två veckor gör inte mycket skillnad

Utövr det. börja prata franska med din mamma som träning, Visst hon är ovan men troligen betydligt bättre än dig när hon väl kommer igång. Det kan ta en stund när man är rostig som du vet

Anmäl
2015-11-15 21:22 #5 av: Annidun

Hej! Jag håller på att lära mig franska via internet. Men skulle också vilja lära mig att prata franska. Det är svårt att hitta någon person att prata med, så jag vill gärna prata med dig.
Ann

Anmäl
2015-11-15 23:46 #6 av: thenameless

Där har ni ett alternativ.

Anmäl
2015-11-20 11:32 #7 av: Maria

Det bästa är med all säkerhet att höra franska talas ofta. Har man inga fransktalande vänner så kanske det är bra att se mycket fransk film t.ex

Jag har läst grekiska men det har heller inte fastnat då jag är för sällan i Grekland och känner inga greker och hör sällan grekiska pratas mer än möjligtvis något kort på TV.

/Maria

 

Anmäl
2015-11-21 00:34 #8 av: thenameless

Samma för mig med Spanska. Har  läst men glömt det mesta. Förstår mer än jag kan tala.

Anmäl
2015-11-24 22:19 #9 av: [Daisy-Moa-Elsa]

# 0 vet inte vart du bor, kanske har du något universitet i din närhet och kan kolla om de har Erasmus, som är ett Europeiskt utbytesprogram. Så kanske finns nån fransk student här som du kan ha konversationslektioner med?

Anmäl
2015-12-05 14:01 #10 av: Devya

Försök se på franska filmer och lyssna på fransk musik! Det hjälper faktiskt. :) 

Jag håller för tillfället på att lära mig nederländska och det underlättar så mycket att faktiskt lyssna på musik och se på filmer, youtubeklipp med nederländska undertexter osv. 

Duolingo är också väldigt bra och det har fått stå som en bas för mig då jag försöker lära mig nederländska. Sen bygger jag bara på med allt annat jag kan hitta på nätet. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.