Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Övrigt

17 minutes languages

2014-10-18 21:09 #0 av: KPD

Annonser på Facebook gör reklam för språkkurser, där 17 minuter om dagen påstås vara tillräckligt för att lära sig tala språket flytande. När något låter för bra för stt vara sant, är det ofta det. Att man sedan bland språken har "amerikanska", "brasilianska", "egyptiska" och "marockanska" gör mig inte mindre misstänksam. Det handlar i så fall om kurser i amerikansk engelska, brasiliansk portugisiska, samt egyptisk och marockansk arabiska.

Kanske är jag orättvis? Är det någon som har erfarenhet av detta program? Själv är jag dock så konservativ, att jag inte skulle köpa en kurs, som jag inte fysiskt bleve ägare till, så jag skulle ändå inte pröva detta.

17 minute languages

Värd för Finland ifokus, samt medarbetare på Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl
2014-10-20 20:23 #1 av: Sukram

Det var ju en helt hopplöst text att läsa. Jag gav upp på sidan två. Det är ju bara cirkelresonemang om hur bra kursen är utan konkreta exempel på hur den är upplagd.

Det finns både gratis kurser på Youtube och bra appar att ladda ned till smartphone eller surfplatta om man vill träna språk 17 min om dagen. 

Anmäl
2014-10-20 20:27 #2 av: maxiq

Ja 17 minuter om dagen räcker! Om det bara får gå tillräckligt många dagar... Lipar

Det påminner mig om den gamla historien om ett företag som satte in en radannons:
"Skicka in 200 kr och lär dig engelska"

När man gjorde det så fick man en brev tillbaka där det stod:
"Tack för pengarna. Glöm nu inte att lära dig engelska!"

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2014-10-20 20:32 #3 av: KPD

#2 Det är litet så jag känner också inför dessa kurser.

Värd för Finland ifokus, samt medarbetare på Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl
2014-10-22 00:33 #4 av: Sukram

Jag tycker det känns oseriöst när man kan få gratis kurser eller appar för språkinlärning medan denna sida inte visade något faktiskt innehåll.  Sen när de marknadsför påhittade språk blir det ännu mer oseriöst. Visst kan man kalla amerikansk engelska för "amerikanska" men det ser ju dåligt ut om man ska vara språkligt korrekt. 

Anmäl
2014-10-26 17:55 #5 av: Inkanyezi

Jo, det lovar runt, men när man skriver "build your carrier" [sic!] på sidan om språk från UK English, kanske man inte är så noga med att vara korrekt. Det är antagligen amerikanskt...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.