Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Översättning/tolkning

Kinatecken?

2013-10-11 03:14 #0 av: [Geekinblack]

Hej! Jag vet inte vilken ifokus-sida som passade bäst, men jag testar här :) är det någon här som vet om mitt smycke är ett kinatecken och vad det isåfall betyder? Jag fick det av min mor, men hon glömde bort vad tecknet betyder och jag har sökt runt på nätet som en dåre...

Skulle vara ytterst tacksam! Vet inte vilken sida som är rätt heller, men jag tror det är en silverstämpel på ena sidan som då borde vara baksidan :P

Vet inte vilken grupp denna tråd passade bäst i heller :/ Anmäl
2013-10-11 03:15 #1 av: [Geekinblack]

andra sidan :)

Anmäl
2013-10-11 13:29 #2 av: raphanus

Någon expert på kinesiska är jag inte, men såpass mycket vet jag att bilden i #1 är den rättvända. Du kan försöka titta på Online Chinese English Dictionary, där du själv kan rita in tecknet och på så vis söka rätt på det.

Anmäl
2013-10-11 14:32 #3 av: [Geekinblack]

#2 å det hade jag gärna gjort! Men jag försöker och försöker men kan inte komma in på sidan -.-

Får fortsätta försöka komma in på sidan om ingen annan vet vad tecknet betyder :) tack för svar!

Anmäl
2013-10-12 18:48 #4 av: raphanus

#3 - Jag hör för närvarande med en arbetskamrat som kan lite kinesiska. Hon kan inte säga på rak arm vad tecknet betyder, men vi är i alla fall ganska överens om att det måste röra sig om ett sammansatt tecken, alltså flera som sitter ihop. Hon har lovat att höra vidare med en som kan språket bättre, och får vi svar, så återkommer jag.

Anmäl
2013-10-12 19:12 #5 av: [Geekinblack]

#4 Å vad kul! Jättesnällt att ni engagerar er! :D Blomma

Anmäl
2013-10-12 20:55 #6 av: raphanus

Nu har vi fått napp. Min arbetskamrats kinesiska vän säger att det betyder långt liv. Google Bildsök säger så här om "longevity".

Anmäl
2013-10-14 00:21 #7 av: [Geekinblack]

#6 ja det är väldigt likt! Det kan nog stämma :D verkar som att det finns lite olika utseende för den betydelsen om man googlar lite. Tack så mycket för hjälpen!

Anmäl
2013-10-15 16:50 #8 av: raphanus

#7 - Vad säger din mor då, får hon någon aha-upplevelse?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.