Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Språkgrupp - Språk i Europa

Spanskakunskaper i Katalonien/Barcelona

2013-03-15 21:37 #0 av: moawi

Hej!

Jag vet att man talar katalanska i Barcelona, men hur ser det ut med spanskakunskaperna hos invånarna där? Får de lära sig spanska som andraspråk/främmande språk i skolan?

Eller klarar man sig bättre på engelska? Tänkte annars att det vore roligt att få testa spanskan lite nu när jag ska luffa runt i Katalonien några dar i sommar.


Anmäl
2013-03-15 23:03 #1 av: Inkanyezi

Alla katalaner kan spanska, det är inga problem alls att klara sig med spanska i Katalonien, i synnerhet inte i Barcelona.

Anmäl
2013-03-15 23:17 #2 av: moawi

#1 Tackar för svar! Så bra. Jag vet inte varför men jag hade fått för mig att katalaner (om det är så man kallar folket?) var så stolta över och rädda om sitt eget språk och sin identitet att de helst inte pratade spanska. Men jag måste ha blandat ihop det med något annat. Kanske baskiska? Eller nej jag vet inte förresten, kan lika gärna vara något helt annat land jag tänker på.


Anmäl
2013-03-15 23:40 #3 av: Inkanyezi

Jag känner många katalaner, och de brukar tala katalanska med varann och spanska med mej, fast jag inte har några större problem att förstå katalanska. När någon tilltalar mig på katalanska och jag svarar på spanska, eftersom jag inte talar katalanska, går de omedelbart över till spanska.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.