Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Grammatik

Mellanslag på fel ställen

2012-12-30 18:07 #0 av: DesK

Då och då har vi talat om hur jobbigt det är att läsa texter med märkliga sär skrivningar och sammanskrivningar. Det finns ännu ett underligt fenomen och det är alla som lägger in ett mellanslag före kommatecken, frågetecken eller punkt.  Detta leder ofta till att en ny rad påbörjas med något av dessa tecken. Någon som kan förklara detta märkliga fenomen och /elller som tycker att även sådant här gör texten svårläst?

Désirée

Anmäl
2012-12-30 20:37 #1 av: Thaeri

Svårläst aboslut, det är lika illa som sjukan att inte sätta mellanslag efter Rynkar på näsan

Anmäl
2013-02-23 20:18 #2 av: Moctezuma

Jag har haft väldigt svårt att acceptera att man på franska ska ha mellanrum före frågetecken och utropstecken. Det ser inte bra ut, må det sen vara hur korrekt som helst! :@

Anmäl
2013-02-24 15:10 #3 av: Jalking

Normalt skriver jag mellanslag efter frågetecken och utropstecken, precis som skolläraren lärde mig för många år sen. Men... Det händer faktiskt att jag avsiktligt lägger in ett mellanslag före ett utropstecken. Det är när jag vill att utropstecknet ska synas extra tydligt. I vissa ord behövs det extra väl för att utropstecknet ska synas, t.ex ord som slutar på "l".

Anmäl
2013-02-24 21:32 #4 av: [WickedAlly]

Lika irriterande som när folk placerar en smiley innan punkt, utropstecken osv.

Anmäl
2013-02-24 21:38 #5 av: DesK

#3 Aha det var ju en bra förklaring!
#4 Jag brukar faktiskt hoppa över punkt när jag sätter en smiley sist i en mening.

Désirée

Anmäl
2013-02-24 22:05 #6 av: [WickedAlly]

#5 Samma här, ser betydligt bättre ut ;) .

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.