Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Skriftspråk - Tryck och grafik

Punkt slut

2012-11-17 23:06 #0 av: maxiq

På senare tid har jag upptäckt ett oskick som sprider ut sig. Det är att företag sätter punkt efter en slogan i annonser. Det ser inte klokt ut och borde istället vara ett utropstecken eller ingenting alls.

Detta är företaget SSG på en lokal annonspelare

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2012-11-17 23:07 #1 av: maxiq

Volkswagen använder det både i sin logotyp och efter varje bilmärkes namn, t.ex:

Golf.

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2012-11-18 01:40 #2 av: [WickedAlly]

Instämmer i att det inte ser klokt ut men tanken kanske är att punkten ska utgöra just Punkt slut? Att det inte behövs något annat och inte heller någon annan förklaring? De får ju för sig lite konstiga saker ibland.

De bör dock ta bort punkterna :)

Anmäl
2012-11-18 07:27 #3 av: DesK

Även jag instämmer att det ser helknasigt ut, men precis som #2 såger är nog tanken och just när det gäller VW-reklamen är jag helt säker på att det är så Glad

Désirée

Anmäl
2012-11-18 14:23 #4 av: maxiq

Ett exempel från en web-annons:

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2012-11-21 08:39 #5 av: Bjornen

Språkfel i annonser, liksom utrikiska gör starkt intryck på mig. Det betyder att jag undviker företagen och går stora omvägar för att undvika dem.

Anmäl
2012-11-23 01:24 #6 av: Lill-Kisse

Man kan bli "allergisk" mot dålig behandling av vårt språk.

Jag blir tokig på alla avhuggna ord i annonser. Delarna radas upp efter varandra utan bindestreck vid respektive radbyte. Dessutom är ordet kapat på fel ställen, så att avstavningarna är helt fel. Vem tycker att det är lustigt?

Anmäl
2012-11-23 08:50 #7 av: Jalking

#6
Tänker du på NG LI?

 

Förtydligande för er som missat reklamen: Viking Line.

Anmäl
2012-11-23 12:27 #8 av: Lill-Kisse

#7 NG LI är ett utsnitt av ett firmanamn och inte heller så lustigt. Jag har sett hela, långa ord avhuggna lite här och där för radbyte. Naturligtvis kommer jag inte på ett exempel ur verkligheten just nu, men kan konstruera ett exempel: 
Fly
gpl
ats
er.

Anmäl
2012-11-24 21:59 #9 av: Inkanyezi

Jag har sett en stor skylt som gör reklam för ett företag som sysslar med

Ingla
sning

Anmäl
2012-11-26 15:16 #10 av: Lill-Kisse

#9 Precis den typen menade jag.
Hu så hemskt och omotiverat Förvånad.

Anmäl
2012-11-26 15:42 #11 av: Inkanyezi

Det stod med versaler som tog ungefär lika stor plats, på en vinylbanderoll upphängd på en balkong där de tydligen jobbade. Den andra halvan av banderollen hade en bild och företagsnamn och telefon.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.