Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Konstruerade/fiktiva språk

Att nota

2012-05-19 15:27 #0 av: Allamej

Samsungs nya reklam retar gallfeber på mig! Kan man inte bara kalla det anteckna? Reklamen är ju menad för svenskar!

 

Anmäl
2012-05-19 17:13 #1 av: Marinas Mix

Håller med dig Allamej. Fattar inte heller den reklamen

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-05-19 19:04 #2 av: kissidor

öhm, har inte sett reklamen och den är säkerligen urtöntig - men map på själva orsaken, anspelar det inte på deras ganska nya galaxy note-modell då?

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2012-05-19 20:47 #3 av: Allamej

Men om man ska använda Note, som i engelskan, kan man då inte göra hela reklamen på engelska, den där blandningen av engelska och svenska skär i öronen på mig

Anmäl
2012-05-19 22:03 #4 av: Inkanyezi

Nota är ett gammalt svenskt verb. Det är en fiskemetod, med ett nät som man först sträcker ut och sedan drar sidledes med linor fästa i båda ändarna.  Man brukar nota under isen, och då får man borra ett större antal hål för att kunna leda noten och linorna dit man vill ha dem. Nyare metoder kan innefatta radiostyrd ubåt, men det har också förekommit att man lägger ut linor innan isen ligger, linor som ligger på djupt vatten. När man sedan drar, matar man ner en ny lina, som får sjunka så att den kan användas vid nästa notning.

Anmäl
2012-05-19 22:19 #5 av: raphanus

#4 - Kan man använda mobiltelefonen (eller vad det nu är för teknisk Samsung-pryl som avses) som bete då?

Anmäl
2012-05-19 22:22 #6 av: Inkanyezi

Behövs nog inget bete. Den funkar ungefär som en trål. Nätet formas till en påse när man drar, och draglinorna går till bara ett hål där man drar upp alltihop. Men man skulle kanske kunna fiska upp en eller annan tappad telefon i noten?

Anmäl
2012-05-20 18:53 #7 av: Ephraim

Vet inte om all publicitet är bra publicitet, men uppenbart lyckades de få er att lägga märke till reklamen i alla fall (eller ska jag säga nota reklamen?).

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.