Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Övrigt

Var kan man köpa glosböcker?

2012-03-17 09:03 #0 av: Vintersnö

Finns det i vanliga bokhandlar tror ni? Glad

Anmäl
2012-03-17 10:22 #1 av: svenake

Antikvariat

Loppisar

Bokhandlar

Blocket

Tradera

osv . . .

Anmäl
2012-03-17 16:52 #2 av: Inkanyezi

Menar du såna häften som man använder till att skriva glosor i, indelade i två fält, så att man kan skriva det främmande ordet i det ena och svenska i det andra? Det är vad vi kallade glosbok när jag gick i skolan. Jag använde aldrig någon sådan. De finns i pappershandeln, där man brukar köpa studiematerial.

Annars lär det också finnas appar till smarta telefoner eller program till datorn.

Om du menar såna som har ett antal ifyllda glosor för att plugga, så finns det en del att ladda ner från nätet och också program som är gjorda för att plugga. Annars kan man lätt sätta upp ett sånt i vilket kalkylprogram som helst.

Googla glosbok så får du en himla massa träffar.

Anmäl
2012-03-26 12:27 #3 av: Vintersnö

Tack så mycket, det var precis den typ av glosbok jag menar, där man själv skriver in orden (borde kanske ha preciserat mer). Och nu har jag hittat också, i andra bokhandeln jag gick in i så det gick lättare än jag förväntat mig. Tack så mycket båda för hjälpen! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.