Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Stilistik - Chattspråk/SMS-språk

Att skriva ett och mena annat..

2012-02-05 15:25 #0 av: aggeelin

Häromdagen fick jag ett sms från min sambo. Jag läste det på jobbet mellan två "jobb" och läste det precis som jag uppfattade att det stod - texten var som följer:

"Kan jag åka med min cykel till "namn på cykelaffär" idag. Åker 17.00"

Jag tyckte att det var lite konstigt att han frågade mig om det, men mindes något om att han frågat om öppettiderna för cykelaffären. Jag svarade snabbt "javisst" och mitt svar gällde att affären var öppen

 

När jag kom hem kl 18.15 möttes jag av en arg sambo. Vad han avsåg att fråga med sitt sms var "kan du vara hemma i tid med bilen så att jag kan ta den till cykelaffären till kl 17"

Tycker ni att det var vad han skrev?


Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet

Anmäl
2012-02-05 15:30 #1 av: TjockaBerta

Ja. Om man vet att han ska ta bilen dit.

Anmäl
2012-02-05 15:32 #2 av: aggeelin

Hmm. Vore det inte enklare att skriva det? Eftersom det är ca 600 meter till cykelaffären är det inte självklart att åka bil dit.


Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet

Anmäl
2012-02-05 15:40 #3 av: Effie

Mitt svar hade blivit "Varför ber du mig om lov att åka till cykelaffären?" - med en känsla av att jag inte förstått vad han sade.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2012-02-05 15:56 #4 av: aggeelin

#3 Javisst hade det varit ett bra svar från mig!


Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet

Anmäl
2012-02-05 15:56 #5 av: Emo

Finns det flera här som håller med mig om att vi inte behöver snökanoner när det kommer så mycket naturlig snö uppifrån?

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.