Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor

Övrigt
Översättningsgrodor

Vad står det i (an)nonsen?

2012-01-19 16:19 #0 av: TjockaBerta

 

"Jag måste tyvärr sälja min hund eftersom jag har en liten flicka börjar nu lära sig att gå och jag kan inte tittade hela tiden eftersom min dotter gillar dra hunden från svansen av denna anledning vill jag sälja hunden. hon är 2år. Hunden är mycket rent och upprätthålla renligheten i huset om sin import för att spela kommer att spela, och att sin import för att sitta orörlig kommer att sitta utan att flytta. Om du har intresse kontakta mig"


Men det låter rätt trevligt med en hund som upprätthåller renligheten i huset. Det skulle jag vilja ha. Och inte flyttar den heller!

Anmäl
2012-01-19 16:20 #1 av: Mgnusson

Är intresserad.

Anmäl
2012-01-23 11:05 #2 av: [Highonbluetomorrows]

Är det hunden eller dottern som är två år? En hund som håller rent i huset är ju alltid trevligt.

Anmäl
2012-01-23 18:25 #3 av: Effie

Tänk på att den spelar också (vad då? Fiol? Tennis?) Både städning och underhållning; ja den låter intressant

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2012-01-24 12:22 #4 av: Aniara4

Dottern verkar extremt våldsam, dra hunden från svansen?! Förvånad De ska sitta ihop!

Anmäl
2012-01-24 13:41 #5 av: Inkanyezi

Det är inte alldeles enkelt att formulera sig på ett främmande språk. Jag gissar att en hel del av underligheterna helt enkelt är översättningsgrodor, inte nödvändigtvis genom att använda lexikon, utan kanske också genom missuppfattningar om vad ord kan betyda. Den som skrev det där hade med största sannolikhet ett annat modersmål, och med lite förmåga att gissa är det ganska lätt att förstå vad h*n menar.

Det är inte lätt att veta skillnaden mellan leka och spela, när den inte finns i de flesta andra språk. Den andra konstigheten, förutom prepositionsfelet, är import, som antagligen ska betyda någonting i stil med uppförande.

Men visst drar man på smilbanden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.