Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Språk i förändring

Håller folk på att sluta skriva?

2011-10-18 15:16 #0 av: parsley

Den senaste trenden på facebook är att skicka bilder med budskap, skämtteckningar, bilder på lustiga djur odyl. Istället för att berätta att man ska äta, diska, gå på toaletten eller dricka kaffe så skickas en skämtteckning.

Jag uppskattar skämtteckningar. Det ligger ofta tid bakom dem och någon har valt att skildra samhället på ett visst sätt, ofta lite skruvat. Bilden ger betraktaren en aha-upplevelse.

Vad händer om människor slutar att kommunicera med egna ord och istället väljer att meddela sig genom att använda andras bilder? Vad tror ni? Minskar aktiviteten på diskussionssajter som ifokus eftersom folk föredrar att använda facebook istället? Vad händer om människor slutar att vara aktiva på nätet. Vad kommer de att göra istället? Läsa böcker och umgås med varandra eller bara slösurfa? Vilka kommer att göra det? Vilka kommer att bli kvar på internet? Vad händer med språket och vårt eget tänkande om vi väljer att kommunicera med andras bilder.

 

Anmäl
2011-10-21 21:33 #1 av: maxiq

En bild säger ju mer än tusen ord så det kanske är så att folk har tröttnat på att skriva. Den som skriver mest och oftast vinner ju. Är det inte så?

Tungan ute

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2011-10-21 22:48 #2 av: svenake

Jag tror att folk skriver mer än man någonsin tidigare gjort i historien, -  men på ständigt nya sätt.

 

Någon kanske återupptäcker  bildskrift   eller kil-skrift?

Anmäl
2011-10-21 23:57 #3 av: Lill-Kisse

I Facebook blir allt kort och ganska ointressant. Väldigt många delar med sig av en länk till bild, text, filmsnutt, musik o dyl. Faktum är att jag inte ids trycka på länkar numera, för att 9 fall av 10 inte är särskilt intressanta alls. Länken är inte utvald till just mig, utan lite lagom för att passa vem som helst.

Nog hade jag mer utbyte via mail med några få vänner jämfört med dagens utbyte i Facebook med många. Dessutom är det mer personligt att kommunicera med en i taget. Därför försöker jag verkligen hålla igång mailväxlingen med några särskilt utvalda.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.