Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Vad betyder ordet/meningen?

Hur tolkar ni detta?

2011-08-27 20:43 #0 av: DesK

På en smådjurssajt läste jag följande: Ni som har era marsvin ute året runt sommartid - bla bla. Tja hur tolkar ni detta? Har de sina marsvin ute året runt eller dygnet runt? Själv gissar jag att de menar dygnet runt på sommaren. Men man kan aldrig så noga veta! Flört

Anmäl
2011-08-27 20:46 #1 av: Banankaka320

Tolkar det som dygnet runt på sommaren, men skulle fråga ändå ifallifall :)


Anmäl
2011-08-27 20:46 #2 av: MajaL

Tolkar som du tror jag. Fråga. :)

Anmäl
2011-08-27 20:50 #3 av: DesK

Okej vi tre tolkar det lika och sannolikt är det ju det som menas, men ni håller väl med om att om någon skriver "året runt" så menas just året runt, men om någon istället skriver "dygnet runt sommartid" så menas just dygnet runt på sommaren. Eller tänker jag helt galet?

Anmäl
2011-08-28 11:36 #4 av: Emo

DesK, du tänker rätt.

Det verkar som om den som skrev inte gjorde det.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2011-08-29 13:40 #5 av: Andina

Kanske lever personen i ett sommarklimat året runt...?

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-08-29 19:33 #6 av: Effie

Jag skulle nog säga att man tänker helt rätt, och så går det där dj-a tangentbordet och skriver något helt annat! Förvånad (det är värre när man pratar, för då har man inte det att skylla på...)

(ja, jag tror också på "dygnet runt sommartid")

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2011-08-30 13:41 #7 av: DesK

Emo Glad Andina ha ha ja den var bra! Skrattande Effie aj då, har vi samma sorts tangentbord? OskyldigFlört

Anmäl
2011-08-31 15:56 #8 av: parsley

Det finns marsvinsägare som har sina marsvin utomhus i sk betesburar sommartid. De flesta marsvinsägare brukar ta in marsvinen nattetid för att marsvinen inte ska falla offer för rovdjur. Marsvinen är då inte ute dygnet runt, vare sig sommartid eller vintertid.

Kaniner, speciellt stora raser, hålls ibland i utomhusburar på ben året om. Jag tror att nästan alla marsvinsägare har sina marsvin inomhus vintertid. En del som föder upp och har mång marsvin har sina marsvin i olika former av uthus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.