Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
Övrigt

Bitch

2011-05-07 18:15 #0 av: [WX5]

Varför väljer amn att kalla sig Bitch för? Är det inte ett negativt laddat ord? Inte vill man väl att folk skall prata illa om en med tanke på sitt "namnval".

Vad anser ni?

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-05-09 12:27 #1 av: Mona22

För min del anser jag att en bitch är en person som inte någon "kör över" utan hon kan säga ifrån och stå på sigGlad.

 

 

Anmäl
2011-05-09 12:27 #2 av: Allamej

Det är väl som nigger och blatte, dom färgade har tagit dom orden och gjort dom till sina egna. Dock är det fortfarande en kränkning om en vit använder dom.

Samma sak med bitch, tjejer blir kallade det till höger och vänster och har tagit det till sig, vänt det till något positivt tjejer imellan  men gud förbjude att en kille använder det... finns en anledning till att vissa tjejer väljer att presentera sig själva som bitch och som kille vill man inte ta reda på varför.

Anmäl
2011-05-09 12:30 #3 av: [WX5]

Hmm jag skulle inte vilja bli kallad bitch eller kalla mig själv det för det låter inte alls trevligt. Jag tycker att det är lika fult att gå omkring och säga hora.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-05-09 12:32 #4 av: Allamej

Hora är ju inget som man kan vända till något positivt alls... dock anser jag att manhora borde användas i större utsträckning... Samma ord för samma handling

Anmäl
2011-05-09 12:39 #5 av: [WX5]

Haha. Har aldrig hört talas om manhora. Tungan ute

Nä ingen vill väl bli kallas för hora men jag tycker att en bitch är lika negativt som hora.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-05-09 15:13 #6 av: Hera

Bitch är inte i närheten av hora enligt mig. Bitch är en tjej som bryr sig om sig själv och inte tar skit från andra, medans en hora är någon som har sex för pengar.

Den betydelsen har det här.

FAst egentligen betyder väl bitch hon hund.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-05-09 15:14 #7 av: [WX5]

Ja vi tolkar det olika.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-05-09 21:25 #8 av: Inkanyezi

#2 Varken "nigger" eller "blatte" är något som "färgade" har tagit till sig. Nigger är ett amerikanskt kränkande uttryck, som vissa med mörk hudfärg använder om sig själva, men det är knappast spritt i någon större utsträckning.

Blatte är ett ofd som har ändrat betydelse genom åren. I slutet av femtiotalet och under sextiotalet användes det av teknister om alla som inte var teknister, och det var ämnat som ett nedvärderande ord. Senare togs ordet över av poliser, och i snutalang betydde det invandrare som inte var blond och som man lätt kunde klassificera som "blatte", men det handlade aldrig om "färgade", som inom samma kår kallades negrer. Sedan ordet har tagits upp inom invandrarkretsar har det fått en vidare betydelse som i stort sett sammanfaller med "svartskalle".

Anmäl
2011-05-30 01:52 #9 av: svenake

Manhora har jag aldrig hört (eller läst)   men i gamla skrifter kallar man en sådan mansperson för  "horkarl"  i rättegångsprotokoll till exempel.

Anmäl
2011-05-31 13:12 #10 av: Bjornen

Ättôrsôm dä ä nå utrikisâ så kan ô´nt vâ nå hävlê.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.