Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allmänt om sajten och iFokus - Medlemmar - var bor ni? - Medlemmar presenterar sig - Off topic (OT) Artificiell intelligens Boktips Fonologi och fonetik Grammatik Konstruerade/fiktiva språk Kroppspråk Lagar och lagstiftning Länkar - Föredrag Länkar - Ordböcker/lexikon Länkar - Radio/TV Länkar - Tidningar/hemsidor Råd och tips Semantik Skriftspråk - Stavning/Ortografi Skriftspråk - Tryck och grafik Språk i framtiden Språk i förändring Språkgrupp - Språk i Europa Språkhistoria Stilistik - Chattspråk/SMS-språk Stilistik - Dialekter/lokala varianter Stilistik - Korsord och korsordsord Stilistik - Kvinnligt/manligt språk Stilistik - Lyrik, dikt och poesi Stilistik - Lånord Stilistik - Maktspråk Stilistik - Ordspel och ordlekar Stilistik - Ordstäv och ordspråk Stilistik - Slang Stilistik - Språk i film, tv och litteratur Stilistik - Stilblommor, tidningsankor, tryckfel Stilistik - Ungdomligt språk Stilistik - Ålderdomligt språk Tal-, läs- och skrivsvårigheter Teckenspråk Utdöda/döende språk Vad betyder ordet/meningen? Vad kallas saken/företeelsen? Översättning/tolkning Översättningsgrodor Övrigt
- Medlemmar presenterar sig

Emo presenterar sig

2010-03-31 12:50 #0 av: Emo

Mitt namn är Emo. Jag är ensam i Sverige om att ha det namnet som tilltalsnamn. Det kommer från släkten i USA, där det även används av fler, men då med "rätt" stavning Amo. Min mor hade bara hört namnet och inte sett det i skrift, men det blev väl bra för så fick det rätt uttal här Glad

Språk, och då i synnerhet vårt eget, har alltid intresserat mig, så när jag hittade denna sajt, läste jag igenom allt (tror jag) och hoppas på mycket roligt och givande här.
Jag bor i Skåne.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2010-03-31 13:13 #1 av: raphanus

Mycket intressant! Jag trodde att du kanske var en emo (och det har du säkert fått höra til leda redan), men det är alltså ditt namn!

Välkommen hit, Emo!

Anmäl
2010-03-31 13:17 #2 av: Emo

#1

Ja

Tack!

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-04-12 13:49 #3 av: Emo

På en annan iFokussajt ställdes frågan varför man har det nick man har.

Jag tyckte det var en bra fråga, så jag kopierar in svaret även här:

2012-04-12 09:10#8skrivet av Emo-

Mitt namn är Emo.

Jag är ensam i Sverige om att ha det namnet som tilltalsnamn. Det kommer från släkten i USA, där det även används av fler, men då med "rätt" stavning Amo.

Min mor hade bara hört namnet och inte sett det i skrift, men det blev väl bra för så fick det rätt uttal här Glad

Bindestrecket finns efter mitt namn eftersom iFokus krävde minst 4 tecken när jag registrerade mig.

För att inte bli förväxlad (vilket har hänt) nu när iFokus ändrat reglerna lade jag till mitt företags namn i min signatur.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-04-12 20:07 #4 av: svenake

Glad Vilken tur att man inte heter Bo!   Då hade man fått lägga till 2 streck??

 

Sveriges längsta flugviktare i boxning på 1960-talet  hade det kortaste namnet.

Han lär ha varit 2 meter lång och hetat Bo Ek.    Glad

Anmäl
2012-04-16 16:20 #5 av: DesK

Hej Emo! Glad Du och jag känner ju varandra rätt väl redan. Det är bra att du berättar om hur du har fått ditt förnamn, eftersom det då och då inträffar att folk missuppfattar det och tror att det är ett nick vilket som helst.

Désirée

Anmäl
2012-05-21 21:28 #6 av: Elena-Maria

Awesome namn tycker jag :) Det var mina initialer när jag var liten, men mina föräldrar fick sedan för sig att de skulle gå och gifta sig och ta pappas fula efternamn så...

 

Anmäl