2010-03-10 11:59 #0 av: raphanus

Om man har hängt länge på iFokus sajter, kanske man har börjat leta efter nya iFokus-forum på måfå. Ha förtröstan, ni som längtar efter att få napp. Den knastriga adressen "sprak.ifokus.se" gapar inte längre tom!

Hjärtligt välkomna till Språk iFokus!

Mitt primus ego ser ut ungefär som på färgfotografiet i detta inlägg. (Hårlängden kan variera mellan gångerna jag står framför en kamera.) Mitt alter ego går under namnet raphanus och har funnits här på iFokus sajt sedan 2007. Jag har länge gått och undrat varför det inte har funnits något Språk iFokus här, och när tiden bara gick utan att något sådant dök upp, frågade jag sajtens upphovsmän om det vore en bra idé, och det tyckte de. Själv tycker jag att det ska bli riktigt roligt att få driva det här forumet, och tackar iFokus för möjligheten.

Vi som surfar in på iFokus har att göra med språk hela tiden. Oavsett om vi är intresserade av fotografering, hundar, pyssel eller tarot, är språket det medium vi använder oss av för att mötas här. Här om någonstans kan vi bli varse på hur många olika sätt språket kan hanteras. Vi kommer från olika bakgrunder och har olika traditioner i bagaget, men ändå går det för det mesta mycket bra för oss att samsas om vårt kommunikationsverktyg. Nu finns det också ett forum för oss som vill diskutera och analysera det här verktyget, eller lyfta frågor om hur vi ska hantera det om vi får tunghäfta eller skrivkramp.

Språk iFokus är visserligen ett forum med svensk webbadress, men det är inte bara svenskan som är i fokus här. Vi reser och rör på oss i allt större och större utsträckning, och kontaktytorna mellan olika språk och språkkommuniteter ökar ständigt i antal. Här är frågor om alla språk välkomna, liksom frågor ställda ur alla synvinklar.

Väl mött!
raphanus, sajtvärd